Als het om kansen en risico’s gaat, geven wij zowel gevraagd als ongevraagd advies.

Sebastiaan Van Buuren, Consultant

ZORGVERKOOP

Zorgverkoop is van cruciaal belang geworden voor iedere zorgorganisatie. Door de jaarlijks terugkerende cyclus van zorgverkoop staan verkoopteams voortdurend voor de uitdaging om goed voorbereid een onderhandeling in te gaan. Het is al een hele klus om de verwachte zorgvolumes te bepalen. Daarnaast is een goede data-analyse van groot belang voor het opstellen van een goed onderbouwde offerte. De aandacht gaat in dat proces vooral uit naar eigen data en de inkoopstrategie van de zorgverzekeraar, die steeds scherper wil inkopen. Maar is dat voldoende? Of staat een ziekenhuis sterker door ook de verschillende zorgverzekeraars te analyseren, bijvoorbeeld hun populatiesamenstelling?

De kracht van Vossius

De consultants van Vossius Consultancy hebben ruime ervaring met het maken van data-analyses als basis voor het opstellen en beoordelen van offertes. Door onze brede kennis van zaken stellen wij zorginstellingen in staat om grondig voorbereid aan de onderhandelingen te beginnen.

Wat wij doen

Vossius verzorgt diverse aspecten binnen het verkoopproces, zoals het bepalen van benodigde zorgvolumes en het waarderen van de plafondafspraak. Wij stellen daarnaast offertes op, beheren deze en beoordelen tegenvoorstellen. Ook adviseren en ondersteunen we bij het voeren van onderhandelingsgesprekken. Aan de onderhandelingstafel zitten wij er niet bij, maar we bereiden u er wel gedegen op voor.

WAT HOUDT VOSSIUS BEZIG?