Als het om kansen en risico’s gaat, geven wij zowel gevraagd als ongevraagd advies.

Sebastiaan Van Buuren, Consultant

Projectmanangement

Ondanks de ingelaste “rust in de regelgeving” zagen we de afgelopen jaren toch de nodige implementatie- en verbeterprojecten op het domein van de zorgadministratie voorbij komen. Zelfs ogenschijnlijk kleine wijzigingen vanuit de NZa raken stakeholders door het gehele ketenproces in een ziekenhuis. De sleutel tot het succes van een project ligt in het betrekken van die stakeholders bij het project, op het juiste niveau en in een vroeg stadium. Door vanaf het begin af aan gezamenlijk het doel te bepalen en de manier waarop dit kan worden gerealiseerd, creëren we draagvlak binnen de organisatie en voorkomen we onnodige vertraging in het implementatietraject.

Naast een stevige basis als consultant op het gebied van wet- en regelgeving, beschikken onze projectmanagers over de benodigde ervaring met projectmatig werken en het aansturen van een projectgroep. Een aantal van hen is tevens gecertificeerd in PRINCE2 en LEAN Six Sigma, of anderzijds specifiek op dit gebied onderwezen.

Bovendien begrijpen onze projectleiders het belang van draagvlak in hun werk als geen ander. Wat weleens vergeten wordt bij projecten is hetgeen de verandering met eindgebruikers doet. Het succes na implementatie hangt echter in grote mate af van het uiteindelijk gedrag van die eindgebruiker.

WAT HOUDT VOSSIUS BEZIG?