Voor elk probleem is een oplossing te vinden, zelfs als de achterstand niet te overzien lijkt.

Jack de Groot, Consultant

Medisch codeurs

Medisch coderen is geen zaak meer van registreren om te registreren, het is onlosmakelijk deel uit gaan maken van de financiële kant van de zorgadministratie. De medische diagnose en bijbehorende ICD-10 codering spelen een steeds grotere rol in de afleiding tot DBC-zorgproduct. Natuurlijk blijft de medische registratie daarnaast nog steeds belangrijk voor externe indicatoren als de HSMR en de NKR, niet alleen voor het ziekenhuis, maar met name ook voor de kwaliteit van zorg in Nederland.

Onze medisch codeurs hebben diepe wortels in de Nederlandse ziekenhuizen en veel passie voor hun vak. Ook beschikken zij over kennis van de DBC-systematiek. Deze unieke combinatie zorgt ervoor dat zij niet alleen ondersteuning kunnen bieden bij de LBZ-registratie, maar ook in staat zijn om vanuit een medisch perspectief zeer doeltreffend dossiercontroles uit te voeren voor het jaarlijkse zelfonderzoek correct declareren. Daarnaast worden door onze codeurs HSMR analyses uitgevoerd om mogelijke verbeterpunten inziichtelijk te maken en het niveau van het medische coderen te verbeteren.

De codeurs brengen hun kennis en kunde graag over op anderen. Dit kunnen ze tijdens hun reguliere werkzaamheden doen, maar ook uitgebreider in de vorm van een cursus medische terminologie. Zo zorgen ze voor een blijvend positief effect op bijvoorbeeld DBC-medewerkers, die hierdoor beter in staat zijn om medische dossiers te lezen en daaruit een oordeel te vormen met betrekking tot correct registreren.

WAT HOUDT VOSSIUS BEZIG?