Voor elk probleem is een oplossing te vinden, zelfs als de achterstand niet te overzien lijkt.

Jack de Groot, Consultant

Vossius Talents

Vossius Talents

Inwerkweek Vossius Talents

Vijf afgestudeerde Gezondheidswetenschappers zijn op 2 januari aan de slag gegaan als Talent bij Vossius Consultancy. Behalve een gezonde dosis motivatie – ze stonden alle vijf gelukkig te trappelen – hebben ze ook een flinke hoeveelheid kennis nodig om goed te kunnen starten. Daarom verzorgen wij voor al onze Talents een inwerkweek waarin zij in korte tijd veel kennis opdoen van processen in de zorg. De ervaren consultants van Vossius verzorgen het weekprogramma, dat gevuld is met cursussen en presentaties over de verschillende vakgebieden waarin zij werkzaam zijn.

Onze Hanna Bloemen (Talent) vertelt:

De inwerkweek begon met een introductie van Vossius als bedrijf zelf, het voorstellen van de werknemers en het management team en het toelichten van de sectoren waarin Vossius actief is. Na een lunch met lekkere broodjes maakten we een uitstapje om onze nieuwe leaseautos in gebruik te nemen. Deze gaan we nog veel zien werd ons verteld, want Vossius vervult opdrachten door heel Nederland. Daarna stond zelfstudie op het programma, waarbij we een eerste kennismaking met de DBCs kregen via de online leergang van de Nederlandse Zorgautoriteit. Aansluitend gaf Christian van Hecke een interessante inleidende presentatie over het gebruik van DBCs in de ziekenhuiszorg.

De volgende dag begon met een interactieve presentatie over medische terminologie van Marian Rothuizen met als afsluiting een spelletje bingo om onze net opgedane kennis te testen. Vervolgens verdiepten we ons verder in de DBC-systematiek, met zelfstudie in de Nadere Regel, het Registratieaddendum en belangrijke tabellen. De dag werd afgesloten met een gevorderde presentatie in DBCs ziekenhuiszorg, wederom door Christian, waar met lastige quizvragen werd bekeken of we de dag ervoor goed hadden opgelet.

Op woensdagmorgen kwam Hendrik-Jan van Dijk toelichten hoe de gehele financiering van de zorg binnen ziekenhuizen is geregeld en welke partijen een rol spelen. Dit was erg interessant omdat hieruit goed naar voren kwam waarom het zo belangrijk is dat er goed geregistreerd en gedeclareerd wordt. Hierna vond een stukje zelfstudie plaats met de online leergang als voorbereiding op de middagpresentatie van Judith van der Welle over het gebruik van DBCs in de GGZ. Hierin kwam naar voren dat er grote verschillen bestaan tussen de registratie in de medisch specialistische zorg en de geestelijke gezondheidszorg.

De donderdag stond in het teken van kennismaking met de praktijk. Alle talenten kregen de kans om een dagje mee te lopen met een ervaren consultant van Vossius op zijn of haar huidige werkplek. Het was ontzettend leuk om te zien hoe het nu werkt met DBCs in de praktijk en wat de rollen zijn die consultants zoal vervullen. Twee van ons konden zelfs al meelopen in het ziekenhuis waar zij aan de slag zouden gaan, waardoor ze de mogelijkheid hadden om kennis te maken op de afdeling en bekend konden raken met het ziekenhuisinformatiesysteem.

Voordat we het wisten was het alweer vrijdag, de laatste dag van de inwerkweek. Deze dag begon met een cursus Excel van Michiel JansenSluiter, waarin we leerden over formules, verticaal zoeken en draaitabellen. Hierna volgde een evaluatie van de gehele inwerkweek en kregen we alle kans om verbeterpunten aan te dragen voor de volgende keer. De week werd gezellig afgesloten met een uitgebreide lunch bij een lokale brasserie in Amstelveen en toen kon het weekend beginnen, in afwachting van de opdrachten van de week daarop.

We hebben ontzettend veel geleerd over de werkzaamheden van Vossius en een goede basis gelegd voor onze eerste opdrachten in de praktijk. We zijn allemaal erg enthousiast om in de praktijk aan de slag te gaan, ons verder binnen Vossius te ontwikkelen en daarnaast al onze nieuwe collegas te leren kennen!”

Als begeleider van de Talents kan ik zeggen dat ik erg blij ben met deze groep enthousiaste starters. Ik zie in hen veel potentie om zichzelf snel te ontwikkelen binnen onze gezondheidssector, waarna zij kunnen doorstromen in de rol van consultant. Zij geven het bedrijf weer een nieuwe impuls en de kans om ziekenhuizen te blijven ontzorgen met “slimme handjes”. Eenieder van hen wens ik veel succes toe de komende tijd!

WAT HOUDT VOSSIUS BEZIG?